Այսօր պատրաստում ենք շատ համեղ և օրիգինալ ասորտի ձմեռվա համար։ Ստացվում է շատ համեղ պահածո։

Ինչպես նաև պատրաստվում է շատ արագ։

 

Բաղադրամասեր

4 հատ վարունգ,

2 հատ լոլիկ,

100 գ դդմիկ,

1 թ․գ կիտրոնի թթու,

500 մլ ջուր,

0,5 ճ․գ աղ,

1 ճ․գ շաքարավազ,

սամիթ,

սև հատիկավոր պղպեղ։

 

Պատրաստման եղանակը

Նախ պետք է ստերիլիզացնել տարրան, որի մեջ լցնելու ենք պահածոն։

Տարրայի հատակին դնում ենք սխտորը, հատիկավոր պղպեղ և լցնում ենք բանջարեղենները։

Լոլիկի և վարունգի արանքը տեղավորում ենք դդմիկները։

Վերջում անպայման փակում ենք սամիթի ճյուղով։

 

 

Տարրայի մեջ լցնում ենք եռացրած ջուր 5 րոպե։ Այնուհետև ջուրը լցնում ենք խորը տարրայի մեջ։

Ավելացնել աղ, շաքարավազ և կիտրոնի թթու։

Եռացնել 5 րոպե։

Ստացված մարինադը լցնել ասորտիի վրա և տարրան փակել։

Դնել գլխիվար։

 

loading...