Լոլիկը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին A և C:

 

 

Լոլիկը պարունակում է նաև պեկտիններ, կրախմալ, ազոտային նյութեր, ֆիտոնցիդներ, հանքանյութեր՝ երկաթ, կալցիում, նատրիում, կալիում, մագնիում,ֆոսֆոր, բոր, յոդ և այլն։ 

 

Լոլիկը օգտակար է ստամոքսաղիքային տրակտի համար, օգնում է հաղթահարել մարսողական համակարգի խանգարումները, լավացնում է մարսողությունը։

 

 

Այն օգտակար է նաև հիշողությանը և սիրտ-անոթային համակարգին

 

Իսկ ամենակարևոր հատկություններից մեկն էլ այն է, որ լոլիկում պարունակվող նյութերը կանխարգելում են քաղցկեղային ուռուցքների առաջացումը:

 

 

 

Սակայն ինչպես բոլոր բանջարեղենները լոլիկը նոււյնպես ունի հակացուցումներ։

Իմացեք, թե ում է արգելված ուտել լոլիկ։ կարդացեք այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/10153

loading...