Լոլիկը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին A և C:
Լոլիկը պարունակում է նաև պեկտիններ, կրախմալ, ազոտային նյութեր, ֆիտոնցիդներ, հանքանյութեր՝ երկաթ, կալցիում, նատրիում, կալիում, մագնիում,ֆոսֆոր, բոր, յոդ և այլն։
Լոլիկը օգտակար է ստամոքսաղիքային տրակտի համար, օգնում է հաղթահարել մարսողական համակարգի խանգարումները, լավացնում է մարսողությունը։
Այն օգտակար է նաև հիշողությանը և սիրտ-անոթային համակարգին
Իսկ ամենակարևոր հատկություններից մեկն էլ այն է, որ լոլիկում պարունակվող նյութերը կանխարգելում են քաղցկեղային ուռուցքների առաջացումը:
Սակայն ինչպես բոլոր բանջարեղենները լոլիկը նոււյնպես ունի հակացուցումներ։
Իմացեք, թե ում է արգելված ուտել լոլիկ։ կարդացեք այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/10153
loading...