Առաջին հայացքից թվում է, թե գլազուր պատրաստելը շատ հասարակ և պարզ բան է։ Սակայն այդպես չէ։

 

 

Եթե ցանկանում եք այն իսկապես լավը լինի, պետք  ճիշտ չափաբաժիններով բաղադրամասերն օգտագործել։ 

Բաղադրամասեր

 

4 ճաշի գդալ կակաո,

12 ճաշի գդալ կաթ (կաթի փոխարեն կարող եք ջուր օգտագործել, սակայն կաթվ շատ ավելի լավ է ստացվում),

8 ճաշի գդալ շաքարավազ,

1 թեյի գդալ ձեթ

 

 

 

Պատարստման եղանակը

 

Նախ առաջին հերթին պետք է կակաոն և շաքարավազը լավ հարեք։ Այնպես հարեք, որ ստացվի միատար զանգված։ 

Հետո դանդաղ ավելացրեք կաթ ՝ շարունակելով հարել։

Դրեք մարմանդ կրակի վրա։

 

 

Զանգված հենց ուզենա եռալ, վերցրեք կրակից, խառնեք և կրկին դրեք կրակի վրա։

Հենց կրակի վրայից վերցնեք, միանգամից ձեթ ավելացրեք և խառնեք։

Վերջ, այսպես պատրաստելով կստացվի իդեալական գլազուր։

 

 

Հանկարծ երկար չեփեք, որ հետո չշաքարակալի։

Ահա հասարակ գլազուրի պատրաստման եղանակը։

loading...