Դեղձը ոչ միայն անչափ համեղ միրգ է, նաև շատ օգտակար է։ Մի քանի շաբաթ անց հարցում էինք կատարել և այդ հարցման արդյունքում մեր հետևորդների 68 տոկոսի ամենասիրած միրգը դեղձն էր։
Այսօր կխոսենք դեղձի օգտակարության մասին։ Տեսեք, թե ինչ դրական բաներ են կատարվում ձեր օրգանզիմում ՝ դեղձ ուտելուց հետո։
Դեղձը առաջին հերթին շատ օգտակար է արյան և սրտի համար։ Այն մաքրում է անոթները, լավացնում արյան շրջանառությունը, կարգավորում խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ և իջեցնում բարձր ճնշումը։
Օգտակար է մարսողական համակարգին։
Դեղձը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին A և C, որն էլ նպաստում է տեսողության լավացմանը աչքերի առողջությանը։
Դեղձը նաև շատ օգտակար է ստամոքսին և աղիներին։ Այն լավացնում է աղիների աշխատանքը և դրական ազդեցություն ունենում ստամոքսի վրա։
Սակայն այս ամենի հետ մեկտեղ դեղձը ունի խիստ հակացուցում։ Ում է կտրականապես արգելված ուտել դեղձ․ Այն խստիվ հակացուցված է հետևյալ դեպքերում
Կարդացեք այստեղ՝ https://blog.utest.am/hy/post/10254