Այսօր պատրաստեցի թուլումբա և ստացվեծ շատ համեղ։

Ահա բաղադրամասերը

Թանձրահյութի համար

1/3 բ. շաքարավազ,

6 բ. ջուր,

1,5 ճ.գ. վանիլին

1,5 թ.գ. կիտրոնի հյութ

Խմորի համար

1/3 բաժակ ջուր,

1/3 թ.գ. աղ,

1/3 բաժակ ալյուր,

8 հատ ձու,

120 գրամ կարագ։

 

 

Պատրաստման եղանակը

Նախ պետք է պատրաստենք թանձրահյութը։

Դրա համար խառնել բոլոր բաղադրամսերը կաթսայի մեջձ և եփել 15 րոպե։

Հիշենք որ պետք է դնել մարմանդ կրակի վրա։

հանել կրակից և թողնել սառչի, այնուհետև բաժանել 2 մասի։

 

 

Խմոր պատրաստելու համար

Նախապես պետք է ջեռացը տաքացնել 50 աստիճան։

Խորը տարայի մեջ հարել կարագը, ջուրև, աղը և ալյուրը։

Հատ հատ ավելացնել ձվերը և շարունակել հարել։

Ջեռոցի ամանի վրա, ներարկիչով դնել 20-25 սմ երկարությամբ խմորներ։

Եփել մոտ 20 րոպե։

հանել և դնել թանձրահյութի մեջ մեկ ժամ։

loading...