Այսօր պատրաստեցի թուլումբա և ստացվեծ շատ համեղ։
Ահա բաղադրամասերը
Թանձրահյութի համար
1/3 բ. շաքարավազ,
6 բ. ջուր,
1,5 ճ.գ. վանիլին
1,5 թ.գ. կիտրոնի հյութ
Խմորի համար
1/3 բաժակ ջուր,
1/3 թ.գ. աղ,
1/3 բաժակ ալյուր,
8 հատ ձու,
120 գրամ կարագ։
Պատրաստման եղանակը
Նախ պետք է պատրաստենք թանձրահյութը։
Դրա համար խառնել բոլոր բաղադրամսերը կաթսայի մեջձ և եփել 15 րոպե։
Հիշենք որ պետք է դնել մարմանդ կրակի վրա։
հանել կրակից և թողնել սառչի, այնուհետև բաժանել 2 մասի։
Խմոր պատրաստելու համար
Նախապես պետք է ջեռացը տաքացնել 50 աստիճան։
Խորը տարայի մեջ հարել կարագը, ջուրև, աղը և ալյուրը։
Հատ հատ ավելացնել ձվերը և շարունակել հարել։
Ջեռոցի ամանի վրա, ներարկիչով դնել 20-25 սմ երկարությամբ խմորներ։
Եփել մոտ 20 րոպե։
հանել և դնել թանձրահյութի մեջ մեկ ժամ։
loading...