Սփյուռքում գտնվող մեր հայրենակիցների համար հատուկ ուտեստի բաղադրատոմս ենք ներկայացնում, որը պատրաստելով և ճաշակելով կզգաք Հայաստանի շունչը։

 

 

Ուտեստի անունը Արմլով է և այն պատրաստված տավարի մսով, կարտոֆիլով, արաժանով ՝ իսկական հայակակն ուտեստ։

 

Բաղադրամասեր

 

1 կգ թարմ տավարի մսին ՝ 

0,5 կգ կարտոֆիլ,

150 գրամ կարագ կամ յուղ,

150-200 գրամ հլուխ սոխ

1 հատ ձու,

250 գրամ արաժան,

80 գ ծեծած պաքսիմատ,

աղը, պղպեղը, մաղաղանոսը կամ համեմը ՝ ըստ ճաշակի

 

Պատրաստման եղանակը

Միսը լվանալ, կտրատել և լցնել ջրով լի կաթսայի մեջ։

Կարտոֆիլը մաքրել, լվանալ և կատրատել։

ԱՅն նույնպես մսի հետ միասին լցնել ջրով լի կաթսայի մեջ։

Մոտ 30 րոպե խաշեք և հանեք կարտոֆիլն ու միսը։

Այն աղացեք մսաղացով։

Աղացեք նաև սոխը։

Իսկ այդ զանգվածի վրա կտրատեք մադանոսը կամ համեմը և համեմեք աղով և պղպեղով։

 

Լավ խառնեք և վերջ խճողակը պատրաստ է։

Տապակը կարագով կամ յուղով պատեք և խճողակը հավասար լցրեք տապակի մեջ։

Վրան ավեկալցրեք հարած ձուն և պակսիմատը։

Վերջում վրան դրեք կարագի կամ յուղի մնացած հատվածը։

Մոտ 20-25 րոպեով այն դրքե ջեռոցը։

 

 

Այն կմատուցեք աչաժանով, որը հրաշալի համադրություն է տվյալ ուտեստին։ 

Այս ուտեստը դուր կգա Հայաստանից դուրս ապրողներին, ինչպես նաև մեզ բոլորիս։

Առաջարկում ենք նաև Գառնի յարախի ճիշտ և համեղ պատրաստման եղանակը, որը մեզ համար կպատրաստի և կբացատրի ամեն գաղտնի ՝ Աննան։

Դիտեք ՝ 

 

loading...