Սփյուռքում գտնվող մեր հայրենակիցների համար հատուկ ուտեստի բաղադրատոմս ենք ներկայացնում, որը պատրաստելով և ճաշակելով կզգաք Հայաստանի շունչը։
Ուտեստի անունը Արմլով է և այն պատրաստված տավարի մսով, կարտոֆիլով, արաժանով ՝ իսկական հայակակն ուտեստ։
Բաղադրամասեր
1 կգ թարմ տավարի մսին ՝
0,5 կգ կարտոֆիլ,
150 գրամ կարագ կամ յուղ,
150-200 գրամ հլուխ սոխ
1 հատ ձու,
250 գրամ արաժան,
80 գ ծեծած պաքսիմատ,
աղը, պղպեղը, մաղաղանոսը կամ համեմը ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Միսը լվանալ, կտրատել և լցնել ջրով լի կաթսայի մեջ։
Կարտոֆիլը մաքրել, լվանալ և կատրատել։
ԱՅն նույնպես մսի հետ միասին լցնել ջրով լի կաթսայի մեջ։
Մոտ 30 րոպե խաշեք և հանեք կարտոֆիլն ու միսը։
Այն աղացեք մսաղացով։
Աղացեք նաև սոխը։
Իսկ այդ զանգվածի վրա կտրատեք մադանոսը կամ համեմը և համեմեք աղով և պղպեղով։
Լավ խառնեք և վերջ խճողակը պատրաստ է։
Տապակը կարագով կամ յուղով պատեք և խճողակը հավասար լցրեք տապակի մեջ։
Վրան ավեկալցրեք հարած ձուն և պակսիմատը։
Վերջում վրան դրեք կարագի կամ յուղի մնացած հատվածը։
Մոտ 20-25 րոպեով այն դրքե ջեռոցը։
Այն կմատուցեք աչաժանով, որը հրաշալի համադրություն է տվյալ ուտեստին։
Այս ուտեստը դուր կգա Հայաստանից դուրս ապրողներին, ինչպես նաև մեզ բոլորիս։
Առաջարկում ենք նաև Գառնի յարախի ճիշտ և համեղ պատրաստման եղանակը, որը մեզ համար կպատրաստի և կբացատրի ամեն գաղտնի ՝ Աննան։
Դիտեք ՝