Բաղադրամասեր
2 կգ վարունգ,
100 գ աղ,
2 պճեղ սխտոր,
1 հատ կծու պղպեղ,
10 հատ բալի տերև,
5 գրամ ծովաբողկ - Хрен,
10 գ սամիթ։
Պատրաստման եղանակը
Տարան շատ լավ լվանալ։
Վարունգները թրջել սառը ջրում 3 ժամ։
Այնուհետև նորից լվանալ և կտրատել ծայրերը։
Տարայի հատակին դնել բալի տերևները, ծովաբողկը, սամիթը, կծու պղպեղը և 2 պճեղ սխտորը։
Քիփ դասավորել վարունգները։
Վրան լցնել աղ։
Լցնել սովորական սառը ջուր։
Փակել տարան և լավ խառնել, որպեսզի աղը հալչի։
3 օր պահել տաք սենյակում։
Այս էտապում նորից թափահարել տարրան, որպեսզի նորից բաղադրիչները խառնվեն։
Սրանից հետո հյութը լցել կաթսայի մեջ, լուծել 200 մլ ջրով և եռացնել։
Եռալուց հետո լցնել տարայի մեջ և տարրան հերմետիկ փակել։
loading...