Միկադոն իմ ամենասիրելի տորթն է։ Սակայն ոչ միշտ էր հաջողվում այն լավ պատրաստել, մինչև այս բաղադրատոմսին հանդիպելը։
Շնորհիվ այս բաղադրատոմսի միկադոն անչափ համեղ է ստացվում է թե կրեմը, թե լիստերը իրենց որակային առումով։ Նաև այսպես անչափ հեշտ է պատրաստելը։
Բաղադրամասեր
1 կգ ալյուր,
700 գ կարագ,
2 հատ խոշոր ձու և 3 հատ ձվի դեղնուց,
200 գրամ շաքարավազ,
500 գրամ թթվասեր,
1,5 թեյի գդալ սոդա,
2 տուփ եփած խտացրած կաթ,
0,5 լիտր կաթ,
Շոկոլադ
Պատրաստման եղանակը
Նախ խմորը պատրաստելու համար եկեք առանձնացնենք ՝ 2 հատ ձուն, 150 գրամ կարագը, ալյուրը, սոդան և թթվասերն ամբողջությամբ։
Ձուն և կարագը հարեք։
Առանձին ամանի մեջ թթվասերն ու սոդան լավ խառնեք ևսպասեք, որ թթվասերի վրա պղպջակներ առաջանա։
Ավելացրեք վրան արդեն հարած ձուն ու կարագը։
Ավելացրեք ալյւորը և խմոր հուցեք։
Ցանկալի է գոնե 8 մասի բաժանել խմորը, բայց դա թողնում ենք ձեր հայեցողությամբ։
Այն պետք է թխեք նախօրոք տաքացրած ջեռոցում ՝ 180 աստիճան և 15 րոպե։
Իսկ հիմա անցնեք կրեմի պատրաստման եղանակին։
3 դեղնուցների վրա ավելացրեք շաքարավազը, կաթը ու լավ խառնեք։
Այն դրեք թույլ կրակի վրա և սպասեք այնքան մինչ պղպջակներ կառաջանան։ Բայց հիշեք, հանկարծ չեռացնեք։
Հետո 550 գրամ կարագն ու խտացրած կաթը լավ հարեք, այնպես արեք, որ կարագը սենյակային ջերմաստիճանի լինի։
Խառնեք իրար եփած կրեմի հետ և սառեցրեք։
Լիստերը հենց պատրաստ լինեն հերթականությամբ կրեմը քսեք։ Գեղեցիկ լինելու համար կարող եք կողքերից կտրատել և կրեմով պատել։
Իսկ վերջում վրան կլցնեք քերած շոկոլադ։
Ահա միկադոյի պատրաստման այդքան համեղ եղանակը։