Կարտոֆիլի պյուրե կամ խաշած կարտոֆիլ շատերս ենք սիրում և համոզված եմ բոլորն են կերել այն։
Սակայն այն պետք է ճիշտ պատրաստել, որպեսզի շատ համեղ ստացվի։
Խոստանում ենք, որ մեր հմուտ խոհարարը ցույց կտա կարտոֆիլի ճիշտ պատրաստման եղանակը։
Իսկ հիմա նշենք պատճառը, թե ինչու պետք է կարտոֆիլը կեղևով խաշենք։
Անձամբ ես այսքան ժամանակ սխալվել եմ ՝ առանց կեղև կարտոֆիլ խաշելով։
Իսկ պատճառը այն է, որ կեղևով խաշելիս կարտոֆիլի ամբողջ օգտակար հատկությունները մնում են կարտոֆիլի մեջ։
Իր ամբողջ օսլան, վիտամին C-ն, B-ն պահպանում է այդպես խաշելով։
Իսկ կեղևազրկած խաշելով կարտոֆիլը կորցնում է իր օգտակար հատկությունները և նպաստում քաշի ավելացմանը, իսկ կեղևով խաշելիս, ընհակառակը ՝ օգնում է նիհարել։
loading...