Կարտոֆիլի պյուրե կամ խաշած կարտոֆիլ շատերս ենք սիրում և համոզված եմ բոլորն են կերել այն։

Սակայն այն պետք է ճիշտ պատրաստել, որպեսզի շատ համեղ ստացվի։

 

 

Խոստանում ենք, որ մեր հմուտ խոհարարը ցույց կտա կարտոֆիլի ճիշտ պատրաստման եղանակը։

 

Իսկ հիմա նշենք պատճառը, թե ինչու պետք է կարտոֆիլը կեղևով խաշենք։ 

 

 

Անձամբ ես այսքան ժամանակ սխալվել եմ ՝ առանց կեղև կարտոֆիլ խաշելով։ 

Իսկ պատճառը այն է, որ կեղևով խաշելիս կարտոֆիլի ամբողջ օգտակար հատկությունները մնում են կարտոֆիլի մեջ։ 

 

Իր ամբողջ օսլան, վիտամին C-ն, B-ն պահպանում է այդպես խաշելով։ 

 

 

Իսկ կեղևազրկած խաշելով կարտոֆիլը կորցնում է իր օգտակար հատկությունները և նպաստում քաշի ավելացմանը, իսկ կեղևով խաշելիս, ընհակառակը ՝ օգնում է նիհարել։

loading...