Պղպեղը շատ օգտակար բանջարեղեն է։
Ամռանը շատ ենք պղպեղ ուտում է թե խորոված, թե այլ ճաշատեսակների մեջ։
Սակայն իր օգտակար և համեղ լինելու հետ մեկտեղ պղպեղը ունի հակացուցումներ, վտանգավոր հատկություններ։
Եկենք պարզենք, թե ու՞մ է կտրականապես արգելված պղպեղ ուտել։
Պղպեղը կարող է վտանգավոր լինել ստամոքսի բարձր թթվայնության և խոցային հիվանդությունների ժամանակ։
Այն հակացուցված է սրտի ռիթմի խանգարման ժամանակ։ Իսկ կտրականապես պղպեղ չպետք է օգտագործեն լյարդի հետ կապված լուրջ խնդիրներ ունեցողները։
loading...