Շատ կարևոր է առողջ և լավ սննդակարգ ունենալը։ Սմբուկը համեղ բանջարեղեն լինելուց զատ, համարվում է նաև օգտակար մթերք։

 

 

Սակայն այն տապակած վիճակում կորցնում է իր օգտակարությունը։ Այն պետք է խաշել, որպեսզի ամբողջ վիտամինները պահպանվեն։

 

Կներկայացնենք մի քանի պատճառ, թե ինչու՞ է անհրաժեշտ քնելուց առաջ խաշած սմբուկ ուտել։ Քնելուց առաջ ամենեվին նկատի չունենք ուտեք ու անմիջապես պառկեք քնելու։ 

Այլ դա պետք է տեղի ունենա քնելուց մոտ 2,5 ժամ առաջ։

 

 

Նախ չեք գիրանա, այլ ընդհակառակը ՝ հեշտությամբ կկարողանաք ազատվել ավելորդ ճարպից։ Պաշտպանված կլինի սիրտ-անոթային համակարգը։ 

Քնելուց մի 2,5 ժամ առաջ սմբուկ ուտելով ՝ կզգաք, որ լավանում է լյարդի և երիկամների վիճակը։ 

Բայց նաև հիշեք, որ սմբուկը ուտելուց հետո ոչինչ չպետք է ոչ ուտեք, ոչ խմեք։ Խաշած սմբուկը նաև կմաքրի թույնը ձեր օրգանիզմից։ 

Իսկ չափաքանակը ՝ չպետք է շատ ուտեք, այն մեկ հատ փոքր սմբուկն էլ է բավական, կամ էլ կես հատ մեծ սմբուկ։

Այն օգտակար է նաև հղիներ։ Իսկ ամենակարևորը կկարողանաք հանգիստ քնել։

Սակայն սմբուկը ունի նաև հակացուցումներ։

 

 

Դրանց մասին կարող եք ծանոթանալ այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9256