Շատ կարևոր է առողջ և լավ սննդակարգ ունենալը։ Սմբուկը համեղ բանջարեղեն լինելուց զատ, համարվում է նաև օգտակար մթերք։
Սակայն այն տապակած վիճակում կորցնում է իր օգտակարությունը։ Այն պետք է խաշել, որպեսզի ամբողջ վիտամինները պահպանվեն։
Կներկայացնենք մի քանի պատճառ, թե ինչու՞ է անհրաժեշտ քնելուց առաջ խաշած սմբուկ ուտել։ Քնելուց առաջ ամենեվին նկատի չունենք ուտեք ու անմիջապես պառկեք քնելու։
Այլ դա պետք է տեղի ունենա քնելուց մոտ 2,5 ժամ առաջ։
Նախ չեք գիրանա, այլ ընդհակառակը ՝ հեշտությամբ կկարողանաք ազատվել ավելորդ ճարպից։ Պաշտպանված կլինի սիրտ-անոթային համակարգը։
Քնելուց մի 2,5 ժամ առաջ սմբուկ ուտելով ՝ կզգաք, որ լավանում է լյարդի և երիկամների վիճակը։
Բայց նաև հիշեք, որ սմբուկը ուտելուց հետո ոչինչ չպետք է ոչ ուտեք, ոչ խմեք։ Խաշած սմբուկը նաև կմաքրի թույնը ձեր օրգանիզմից։
Իսկ չափաքանակը ՝ չպետք է շատ ուտեք, այն մեկ հատ փոքր սմբուկն էլ է բավական, կամ էլ կես հատ մեծ սմբուկ։
Այն օգտակար է նաև հղիներ։ Իսկ ամենակարևորը կկարողանաք հանգիստ քնել։
Սակայն սմբուկը ունի նաև հակացուցումներ։
Դրանց մասին կարող եք ծանոթանալ այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9256