Այսօր միրգ և բանջարեղեն սառեցնել շատ տարածված երևույթ է։
Ի շնորհիվ այս միջոցի մենք հնարավորություն ենք ստանում ձմռանը վայելել ամռան բարիքները, առանց որևէ համի կորուստի։
Սառեցնելու համար պիտանի սնունդից է նաև կանաչեղենը, բոլոր տեսակի կանաչիները կարելի է սառեցնել, բացառության ռեհանից և անանուխից։
Սառեցնել առաջ պետք է լավ մաքրել կանաչեղենը, հեռացնել կոշտ կոթերը և դեղին տերևները։
Եթե չունեք հատուկ տոպրակներ սառեցնելու համար, ապա կարող եք կանաչեղենը մանր կտրատել և լցնել սառույց պատրաստելու համար նախատեսված տարաների մեջ։
Շատ լավ կլինի, որ սառեցնելուց առաջ կանաչեղենը դասավորել ըստ տեսակի, քանի որ սառելուց հետո նրանք բոլորը նույն տեսքը ունեն և դժվար կլինի տարբերակել։
Իսկ սառեցման համար նախատեսված տոպրակները կարող եք օգատգործել այն ժամանակ, եթե ցանկանում եք սառեցնել կանաչեղենը առանց կտրատելու։