Բազուկի ճավը ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ։ Այն շատ օգտակար է աղիներին։
Բազուկի տերևնեերի արմատը պարունակում է թաղանթանյութեր, պեկտինային նյութեր, սպիտակուցներ, ֆրուկտոզ, գլյուկոզ, ազոտային նյութեր։ Արմատապտուղը պարունակում է 13-20 % չոր նյութեր, 9-16 % շաքար, 1,8-3% սպիտակուց, մինչև 0,5% օրգանական թթուներ, 0,7-1,4% թաղանթանյութ, 0,8-1,3% հանք, աղեր, C, B, PP խմբի վիտամիններ։ Կերի ճակնդեղը օգտագործվում է որպես հյութալի կեր (տերևները նաև սիլոսացնում են)։
Բազուկի ճավը օգտակար է ուռուցքների, աղիքների խիթքի, գոտկային ցավերի ժամանակ։
Բազուկի ճավի հյութը օգտակար է մաշկային ցաների, այրվածքների ժամանակ։
Հյութը օգտակար է նաև հիպոտերիոզի, ստամոքսահյութի ցածր թթվայնության, դիսբակտերիոզի դեպքում։ Ունի որդաթափ հատկություն։
Խորհուրդ է տրվում խմել մածունի հետ կամ խառնել վարսակի շիլային։ Փորձը ցույց է տվել, որ բազուկն ունի հակաուռուցքային հատկություն։