Կորոնավիրուսով հիվանդների թիվը կտրուկ աճել է հանրապետությունում։ Կրկին վիրուսը ակտիվացել է և պետք է պահպանել բոլոր կանոնները, որպեսզի չվարակյվեք կովիդ 19-ով։
Իսկ եթե վարակվել եք կամ վարակվեք շատ մեծ ուշադրություն դարձրեք սննդակարգին։
Պետք է ամեն օր այս մրգից ուտեք, այն իսկույն ոտքի կհանի ձեզ։ Խոսքը գնում է կիվիի մասին։ Կիվին համեմատած այլ մրգերի, ամենաշատ վիտամին C-ն է պարունակում։ Կիվի մեջ ավելի շատ վիտամին C կա, քան կիտրոնի։
Կիվիի մեջ առկա է նաև ՝ A, B1, B2, PP, B6, B12, E, K1, D վիտամիններ։
Ինչպես նաև կիվին հարուստ է բետա-կարոտինով։
Կիվին պարունակում է նաև ՝ կալիում, կալցիում, մագնեզիում, պեկտին, ֆոսֆոր, երկաթ, ցինկ, հակաօքսիդանտներ և ամինաթթուներ, մրգային թթուներ, ակտինիդին բուսական սպիտակուց, ֆլավոնոիդներ և այլն։
Բազմաթիվ բժիշկներ, սննդաբաններ, մասնագետրներ խորհուրդ են տալիս հենց վիտամին C օգտագործել այս վիրուսակիր ժամանակահատվածում։
Այն բարձրացնում է դիմադրողականությունը և օրգանիզմը կարողանում է պայքարել տարբեր վարակների և վիրուսների դեմ։