Այրոցը հաճախ դիտվում է ստամոքսի և 12-մատնյա աղու խոցային հիվանդության, քրոնիկ խոլեցիստիտի, լեղաքարային հիվանդության, դիաֆրագմայի կերակրափողային բացվածքի ճողվածքի ժամանակ:
Որպես կանոն, այն առաջանում է սուր, ճարպոտ կամ տապակած սննդի օգտագործման հետևանքով:
Բայց այն ոչ բոլոր հիվանդների մոտ է արտահայտվում:
Ձեզ ենք ներկայացնում մի քանի մթերք, որոնք հիմանակն պատճառն են ստամոքսի այրման։
1․ Սուրճ
2․ Կվաս
3․ Գազավորված ըմպելիքներ
4․ Աղի չարաշահումը
5․ Թթու մրգեր և հատապտուղներ
loading...