Այրոցը հաճախ դիտվում է ստամոքսի և 12-մատնյա աղու խոցային հիվանդության, քրոնիկ խոլեցիստիտի, լեղաքարային հիվանդության, դիաֆրագմայի կերակրափողային բացվածքի ճողվածքի ժամանակ:

 

 

Որպես կանոն, այն առաջանում է սուր, ճարպոտ կամ տապակած սննդի օգտագործման հետևանքով:

 Բայց այն ոչ բոլոր հիվանդների մոտ է արտահայտվում:

 

 

Ձեզ ենք ներկայացնում մի քանի մթերք, որոնք հիմանակն պատճառն են ստամոքսի այրման։

 
1․ Սուրճ
2․ Կվաս
 
3․ Գազավորված ըմպելիքներ
 
 
4․ Աղի չարաշահումը
5․ Թթու մրգեր և հատապտուղներ
loading...