Առավոտյան սուրճ խմելու ունի դրական և բացասկան կողմերը։ Եթե սուրճը խմում եք դատարկ ստամոքսին, այն վտանգավոր ազդեցություն կարող է ունենալ ստամոքսի վրա։
Սովորաբար, կոֆեինը հզոր ազդեցություն ունի մարմնի վրա: Այն գրգռում է նյարդային և մարսողական համակարգը, առաջացնում փքվածություն, այրոց, որովայնի ցավ և այլն:
Նրանք գրգռում են ստամոքսի պատերը ՝ առաջացնելով թթվայնություն: Այսինքն ՝ ստամոքսը սկսում է մարսել սնունդը, բայց խնդիրն այն է, որ այնտեղ սնունդ չկա:
Դատարկ ստամոքսի վրա սուրճը շատ հիվանդությունների պատճառ է. Ինչպես արդեն նշեցինք նդիրներ են առաջանում նյարդային և մարսողական համակարգերի հետ, խանգարվում են հորմոնալ մակարդակները, առաջանում է կախվածություն և այլն: Բայց այդպիսի հետևանքները կանոնավոր օգտագործման արդյունք են:
Դատարկ ստամոքսին սուրճ խմելը ունի նաև օգտակար հատկություն։ Այն այրում է ճարպերը։
Սուրճը պետք է օգտագործվի կանաչ: Եթե առավոտյան մի բաժակ կանաչ սուրճ խմեք ուտելուց 10-15 րոպե առաջ, ապա կսկսվի ճարպի այրման գործընթացը: Բայց դա պետք է անել միայն այն դեպքում, եթե 15 րոպեում սկսեք նախաճաշել: