Առավոտյան սուրճ խմելու ունի դրական և բացասկան կողմերը։ Եթե սուրճը խմում եք դատարկ ստամոքսին, այն վտանգավոր ազդեցություն կարող է ունենալ ստամոքսի վրա։ 

 

 

Սովորաբար, կոֆեինը հզոր ազդեցություն ունի մարմնի վրա: Այն գրգռում է նյարդային և մարսողական համակարգը, առաջացնում փքվածություն, այրոց, որովայնի ցավ և այլն: 

Նրանք գրգռում են ստամոքսի պատերը ՝ առաջացնելով թթվայնություն: Այսինքն ՝ ստամոքսը սկսում է մարսել սնունդը, բայց խնդիրն այն է, որ այնտեղ սնունդ չկա:

 

Դատարկ ստամոքսի վրա սուրճը շատ հիվանդությունների պատճառ է. Ինչպես արդեն նշեցինք նդիրներ են առաջանում նյարդային և մարսողական համակարգերի հետ, խանգարվում են հորմոնալ մակարդակները, առաջանում է կախվածություն և այլն: Բայց այդպիսի հետևանքները կանոնավոր օգտագործման արդյունք են:

Դատարկ ստամոքսին սուրճ խմելը ունի նաև օգտակար հատկություն։ Այն այրում է ճարպերը։ 

 

 

Սուրճը պետք է օգտագործվի կանաչ: Եթե ​​առավոտյան մի բաժակ կանաչ սուրճ խմեք ուտելուց 10-15 րոպե առաջ, ապա կսկսվի ճարպի այրման գործընթացը: Բայց դա պետք է անել միայն այն դեպքում, եթե 15 րոպեում սկսեք նախաճաշել: