Այսօր հիմնականում օգատգործվում է խոզի սալը։ Այս իր մեջ պարունակում է մի շարք քիմիական տարրե, որոնք օգնում են օրգանիզմում կարգավորել խոլեստերինի մակարդակը, ամրապնդում են անոթները և սիրտը։
Սալը իր մեջ պարունակում է Ա,Դ,Ե,Կ վիտամիններ, որոնք մեր օրգանիզմին շատ են հարկավոր։
Շատ ժամանակ համարվում էր, որ սալը վնասական է սրտի համար, սակայն հետազոտությունները ցույց են տվել, որ սալի չափի մեջ օգտագործումը կարող է պաշտպանել ինսուլտից։
Ինչպես նաև սալը համարվում է էներգիայի մեծ աղբյուր մեր օրգանիզմի համար։
Սալի վնասակար հատկությունները
Սալը համարվում է շատ կալորիականությամբ մթերք, 100 գրամի մեջ առկա է 800 կկալ։
Այս պատճատով սալի չափից շատ օգտագործումը կարող է լինել ավելորդ քաշի պատճառ։
Ինչպես է պետք ճիշտ ուտել սալը։
Սալը լավ է ուտել ջերմային ազդեցության չենթարկված, թարմ և աղի։
Իսկ տապակաս սալը խորհուրդ չի տրվում ուտել։