Այսօր հիմնականում օգատգործվում է խոզի սալը։ Այս իր մեջ պարունակում է մի շարք քիմիական տարրե, որոնք օգնում են օրգանիզմում կարգավորել խոլեստերինի մակարդակը, ամրապնդում են անոթները և սիրտը։

 

 

Սալը իր մեջ պարունակում է Ա,Դ,Ե,Կ վիտամիններ, որոնք մեր օրգանիզմին շատ են հարկավոր։

Շատ ժամանակ համարվում էր, որ սալը վնասական է սրտի համար, սակայն հետազոտությունները ցույց են տվել, որ սալի չափի մեջ օգտագործումը կարող է պաշտպանել ինսուլտից։

 

 

Ինչպես նաև սալը համարվում է էներգիայի մեծ աղբյուր մեր օրգանիզմի համար։

Սալի վնասակար հատկությունները

 

Սալը համարվում է շատ կալորիականությամբ մթերք, 100 գրամի մեջ առկա է 800 կկալ։

Այս պատճատով սալի չափից շատ օգտագործումը կարող է լինել ավելորդ քաշի պատճառ։ 

 

 

Ինչպես է պետք ճիշտ ուտել սալը։

 

Սալը լավ է ուտել ջերմային ազդեցության չենթարկված, թարմ և աղի։

Իսկ տապակաս սալը խորհուրդ չի տրվում ուտել։