Իսկ դուք գիտեք, որ արևածաղկի ձեթը օրգանիզմի համար օգտակար է այնքան, որքան ձիթապտղի ձեթը, եթե նա պատրաստված է սառը զտման եղանակով։
Բացի դրանից արևածաղկի սերմերը ուտելը նույնպես օգտակար է, պարզապես պետք է իմանալ որտեղ և երբ է պետք դա անել։
1. Արևածաղիկը պետք է իմունիտետին
Արևածաղկի սերմի ձեթը իր մեջ պարունակում են մեծ քանակությամբ լինոլաթթու, որի քանակը զգալի մեծ է քանի ձիթապտղի մեջ։ Մոտ 10 անգամ։ Իսկ լինոլաթթու պետք է իմունիտետին, այն օգնում է խուսափել հոգնախությունը խրոնիկ ստադիա գալուց և օգնում է խուսափել մաշկի չորությունից։
2. Արևածաղկի ձեթը օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը։
Արևածաղկի ձեթի մեջ խո;եստերին չկա և չի կարող լինել, այն օգնում է օրգանիզմին մաքրել ստամոքսը սնունդով եկած խոլեստերինից։
3. Արևածաղկի սերմերը հարստացնում է աղցանների համը
Ցանկացաց աղցանի մեջ, հատկապես բանարեղենային աղցանների մեջ ավեալացրեք արևածաղկի սերմեր և դուք կտեսնեք թե ինչպես է փոխվում և հարստանում աղցանի համը։
4. Արևածաղկի ձեթը օգնում է երիտասարդ մնալ
Սա հնարավոր է շնորհիվ նրա, որը այս պարունակում. վիտամին Ե, նույնիսկ 10 անգամ ավել, քանի ձիթապտղի ձեթը։
5. Ռաֆինացված ձեթը լավ է տապակելու համար
Այս ձեթի վառվելու ջերմաստիճանը 246 Ց է։