Բաղադրամասեր
5 ձու,
1 ⅓ բ (220 գ) շաքարավազ,
⅓ բ բուսայուղ,
⅔ բ (150մլ) ջուր,
4 ճ գ կակաո,
Վանիլին,
Պտղունց աղ,
1 թ գ սոդա,
1.5 բ ալյուր,
Թխել յուղաթերթիկով, 3 շերտ, 180°С նախապես տաքացրած ջեռոցում, տապակի չափը 23սմ
Կրեմը
2 բ բարձր յուղայնության սերուցք (ես 1.5 օգտագործեցի, բավարար էր)
2-3 ճ գ շաքարի փոշի
Վանիլին
7գ դոնդող+¼ բ սառը ջուր+⅓ բ եռման ջուր
3 ճ գ ծիրանի ջեմ
Օշարակը
2-3 ճ գ ռոմ (կամ լիկյոր) խառնել 2 ճ գ ծիրանի հյութի կամ ջրի հետ
Պատրաստման եղանակը