Բաղադրամասեր
Խմորի համար ՝
1 բաժակ աքարավազ,
1թեյի գդալ սոդա,
200 գրամ կակաո,
Ձու- 5 հատ,
ձիթայուղ,
ալյուր,
2 ճաշի գդալ մեղր,
Միջուկի համար ՝
2 ճաշի գդալ խտացրած կաթ,
2 ճաշի գդալ մեղր,
1 սուրճի բաժակ կոնյակ,
Կրեմի համար ՝
1 տուփ խտացրած կաթ
150 գրամ կարագ,
Վրան քսելու համար ՝
100 գրամ շոկոլադ,
5 ճաշի գդալ կաթ,
30 գրամ կարագ ,
Պատրաստման եղանակը
Ձուն ու շաքարավազը խառնել , ավելացնել սոդա, բուսայուղը,կակաո։
-Խառնելով դարձնել միատարր զանգված և դնել ջրային բաղնիքի վրա:
Երբ զանգվածը լավ փրփրի ու շատանա,վերցնել գոլորշու վրայից և քիչ-քիչ ավելացնել ալյուր այնքան որ դառնա ձեռքերին չկպչող, գրտնակվող խմոր։
Խմորը բաժանել 3 մասի և գրտնակել յուղաթղթի վրա։
Թխել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում-250% ՝ 5 րոպե։
Պատրաստել կրեմ։ Կարագը հարիչով հարել, քիչ-քիչ ավելացնել խտացրախ կաթը
Մի շերտը փշրել, խառնել խտացրած կաթը,մեղրը (նախօրոք հալեցնել),կոնյակը:
Մի շերտին քսել կրեմը , վրան լցնել միջուկը,որպես երկրորդ շերտ , երրորդ շերտի վրա էլ քսել կրեմը, դնել միջուկի վրա, երեսին նույնպես կրեմ քսել։
Շոկոլադը ջրային բաղնիքի վրա հալեցնել, ավելացնել կարագը, կաթը,խառնել մինչև միատարր դառնա։