Բաղադրամասեր
1 կգ տավարի մսին ՝
1 կգ խաղողի տերև,
50 գ բրինձ,
200 գ գլուխ սոխ,
մածուն,
սխտոր,
աղը, պղպեղը և կանաչեղենը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
խաղողի թարմ տերևները 2—3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ (եռացնել չի կարելի, որպեսզի չեփվեն), որից հետո պոչերը կտրել:
Վերցնել խաղողի 1 —2 տերև մեջը դնել մսից պատրաստած խճողակը և ծրարաձև փաթաթել:
Տոլման մատուցել, վրան լցնելով գոյացած հյութից:
Աոանձին մատուցել ծեծած սխտորով կամ շաքարով ու դարչինով մածուն: