Բաղադրամասեր

 

 

1 կգ տավարի մսին ՝ 

1 կգ խաղողի տերև,

50 գ բրինձ,

200 գ գլուխ սոխ,

մածուն,

սխտոր,

աղը, պղպեղը և կանաչեղենը՝ ըստ ճաշակի

 

Պատրաստման եղանակը

խաղողի թարմ տերևները 2—3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ (եռացնել չի կարելի, որպեսզի չեփվեն), որից հետո պոչերը կտրել:

Վերցնել խաղողի 1 —2 տերև մեջը դնել մսից պատրաստած խճողակը և ծրարաձև փաթաթել:

 

 

Տոլման մատուցել, վրան լցնելով գոյացած հյութից:

Աոանձին մատուցել ծեծած սխտորով կամ շաքարով ու դարչինով մածուն:

loading...