Բաղադրամասեր

Հավի բուդ - 800-1000 գ,
սոխ - 2-3 հատ,
թեյ - 4 պարկ,
ջուր - 500 մլ․
աղ - 1 թեյի գդալ,
սև պղպեղ - ըստ ճաշակի

 

Պատրաստման եղանակը

Նախ պատրաստեք թեյը ՝ թեյի պակետները դնելով ջրով լի կաթսայի մեջ ու այն եփեք։

 

 

Հետո համեմեք հավի բուդը։ Վրան լցրեք աղ և պղպեղ։ Տապակեք այն մինչ կիսահում վիճակ։

 

 

Այնուհետև առանձին տապակեք սոխը։

 

 

Հետո վերցրեք կաթսա, վրան լցրեք հավի բուդը, սոխառածը և շրջանաձև կտրատած կիտրոնը։

 

 

Կիտրոնի կեղևը պետք է հեռացրած լինեք։

 

 

Վերջում ավելացրեք նաև թեյը։

 

Վերջում ավելացրեք աղ և պղպեղ, պակեք կափարիչով ու թողեք եփվի մինչ պատրաստ լինելը։

 

 

Թեյը հիանալի համ և փափկություն կտա մսին և միշտ այն այդպես կպատրաստեք։

 

loading...