Կաթնամթերքը մեծ քանակով ճարպի արտադրման պատճառ է դառնում, ինչը հանգեցնում է կարմրության, այտուցների, բշտիկների։

 

 

Կաթը հասնում է աղիներ, առաջանում է մետեորիզմ։

 

Որպես կանոն՝ այս նշանն ուղեկցում է որովայնի ցավին։ Պատճառը նույնն է՝ լակտոզա ֆերմենտի անբավարար մակարդակ։ Արտահայտվում է կաթ խմելուց մոտավորապես 30 րոպե անց։

 

 

Մարդկանց մի մասը չի կարողանում յուրացնել լակտոզան։ Սա բավական տարածված խնդիր է։ Կաթի «քաղցր» բաղադրիչն օրգանիզմի կողմից լավ յուրացվում է միայն լակտոզա ֆերմենտի ազդեցությամբ։ Այս ֆերմենտը մեծ քանակով արտադրվում է նորածինների օրգանիզմում, ապա տարիքի հետ գրեթե անհետանում է։ Արդյունքում՝ կաթի յուրացումը դժվարանում է, ինչը որովայնում ցավի պատճառ է դառնում։

loading...