Դափնու տեևը միշտ էլ օգտագործել են տարբեր հիվանդությունների դեմ։
Դափնու տերևը հարուստ է ցինեոլի, պինենի և էլեմիցինի միացություններով:
Դափնու ծառի տերևները հարուստ են շատ օգտակար միացությամբ՝ սրճաթթվով, որն ունակ է անոթների պատերը մաքրել խոլեստերինային կուտակումներից ու ամրապնդել արյունատար անոթները՝ խոչընդոտելով տոնուսի կորստին։ Այս զարմանալի հատկության շնորհիվ դափնին կարող է պաշտպանել հիպերտոնիայից ու աթերոսկլերոզի զարգացումից։
Իզուր չէ, որ միջերկրածովյան շրջանում, ուր ակտիվորեն աճում է դափնին, փոքր է սիրտ-անոթային հիվանդություններից մահացությունների թիվը։
Ձեր սրտին օգնելու և անոթներն ամրացնելու համար օրական գոնե մեկ անգամ կերեք ճաշատեսակներ, որոնց պատրաստման ժամանակ օգտագործվել է դափնու տերև։
Հոլանդացի գիտնականների հետազոտությունները խոսում են այն մասին, որ դափնին օժտված է հակաբորբոքային ու ցավազրկող հատկություններով։ Եթե ձեր հոդերը բորբոքվել են արթրիտից կամ արթրոզից, պարզապես ցավող հատվածների վրա դափնու յուղ քսեք, ու 15-20 րոպեից ցավը կհանգստանա։
Այս միջոցը հատկապես օգտակար է հոդերի քրոնիկ ցավ ունեցող անձանց համար։ Այս միջոցով նրանք կարող են փոխարինել նեստերոիդ հակաբորբոքային պրեպարատներին։
Երիկամների հիվանդության դեպքում մանրացրեք դափնու տերևը , ապա վերցրեք 1 թեյի գդալ այդ դափնուց, վրան լցրեք 2 բաժակ ջուր ու եռացրեք ուժեղ կրակի տակ 10 րոպե, ապա թողեք թրմվի 2 ժամ։ Կարելի է ստացված թուրմն օգտագործել օրական 2 անգամ, մեկ ճաշի գդալ։