Սխտորի օգտակար հատկությունների մասին, հավանաբար, բոլորն են լսել, սակայն կա մեկ կարևոր հանգամանք՝ առավելագույն օգուտի համար այն պետք է ուտել առավոտյան՝ քաղցած ժամանակ։
Իսկ հիմա խոսենք, թե ինչով է օգտակար սխտորը։
Սխտորի օգտակար հատկությունները ՝
Հաստ աղու և ստամոքսի քաղցկեղի կանխարգելման հիանալի միջոց է։
Պաշտպանում է մրսածությունից։
Ունի արյան բարձր ճնշումըբուժող հատկություն։
Կարգավորում է արյան մեջ շաքարի պարունակությունը
Վնասակար ազդեցությունը ՝
Սխտորը հակացուցված է այն մարդկանց, որոնք ունեն էպիլեպսիա, ասթմա, թութք, էկզեմա, փսորիազ և հեպատիտի տարատեսակ ձևեր։
Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել նաև ստամոքսի հիվանդություն, երիկամային քարեր, լեղաքարեր ունեցող մարդկանց։