Սխտորի օգտակար հատկությունների մասին, հավանաբար, բոլորն են լսել, սակայն կա մեկ կարևոր հանգամանք՝ առավելագույն օգուտի համար այն պետք է ուտել առավոտյան՝ քաղցած ժամանակ։

 

 

Իսկ հիմա խոսենք, թե ինչով է օգտակար սխտորը։

 

Սխտորի օգտակար հատկությունները ՝ 

Հաստ աղու և ստամոքսի քաղցկեղի կանխարգելման հիանալի միջոց է։

Պաշտպանում է մրսածությունից։

 

 

Ունի արյան բարձր ճնշումըբուժող հատկություն։

Կարգավորում է արյան մեջ շաքարի պարունակությունը
 

 

 

Վնասակար ազդեցությունը ՝

Սխտորը հակացուցված է այն մարդկանց, որոնք ունեն էպիլեպսիա, ասթմա, թութք, էկզեմա, փսորիազ և հեպատիտի տարատեսակ ձևեր։

 

 

Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել նաև ստամոքսի հիվանդություն, երիկամային քարեր, լեղաքարեր ունեցող մարդկանց։