Այս համեղ թխվածքաբլիթները գերել են ողջ աշխարհը իրենց համով և տեսքով։
Ճիշտ պատրաստելու դեպքում, ստացվում է շատ փափուկ։
Բաղադրամասեր
Կարագ – 300 գ,
Կաթ – 60 մլ,
Ձու – 1 հատ,
Չոր խմորիչ – 1 ճ/գ,
Ալյուր – 500 գ,
Շաքարավազ – 150 գ,
Շագանակագույն շաքարավազ – 200 գ,
Մաթ – 250 գ,
Աղացած դարչին – 1 թ/գ:
Պատրաստման եղանակը
Առանձնացնել 250 գ կարագը և հալեցնել:
Խորը թասի մեջ լցնել մի փոքր սառած հալեցրած կարագը, ավելացնել ալյուրը, շաքարավազը, կաթը, խմորիչը և ձուն:
Հունցել յուղոտ խմոր:
Խմորը դնել ալյուր շաղ տված հարթության վրա և հունցել 1-2 րոպե:
Գունդ ձևավորել և դնել թասի մեջ:
Ծածկել սրբիչով և թողնել 40 րոպե՝ հասունանալու համար:
Տաքացնել վաֆլու սարքը: Խմորը բաժանել 5 սմ տրամագծով գնդիկների:
Գնդիկներից վաֆլի թխել:
Դեռ տաք վաֆլիները կտրել կլոր մետաղե օղակով:
Խորը սոտեյնիկի մեջ (չվառվող ծածկույթով) հալեցնել շաքարավազը մաթի հետ, ավելացնել մնացած կարագը և դարչինը:
Խառնելով եփել՝ մինչև կարամելային օշարակ ստանալը:
Շերտավորել վաֆլիները կարամելային օշարակով: