Շուտով Հայաստանում բացվում է ծիրանի սոզենը։

Ծիրանը շատ համեղ է թարմ վիճակում, սակայն այն չենք կյարող ուտել թարմ ողջ տարին։

Առաջարկում ենք պատրաստել ծիրանի մուրաբա, որը համեղ է և օգտակար։

 

Բաղադրամասեր

2 կգ ծիրանին

2 կգ շաքարավազ

1 լիտր ջուր

Պատրաստման եղանակը

Ծիրանները կիսել երկու մասի, հեռացնել կորիզները։

Լավ լվանալ և լցնել եռացող շաքարաջրի մեջ և 4 րոպե եփելուց հետո 1 գիշեր թողնել սառը տեղ։

Հաջորդ օրը եփել մինչև պատրաստ լինելը։

Կարելի է հետը մի քանի կորիզի միջուկ եփել, որպեսզի համը բուրավետ ստացվի։

loading...