Շուտով Հայաստանում բացվում է ծիրանի սոզենը։
Ծիրանը շատ համեղ է թարմ վիճակում, սակայն այն չենք կյարող ուտել թարմ ողջ տարին։
Առաջարկում ենք պատրաստել ծիրանի մուրաբա, որը համեղ է և օգտակար։
Բաղադրամասեր
2 կգ ծիրանին
2 կգ շաքարավազ
1 լիտր ջուր
Պատրաստման եղանակը
Ծիրանները կիսել երկու մասի, հեռացնել կորիզները։
Լավ լվանալ և լցնել եռացող շաքարաջրի մեջ և 4 րոպե եփելուց հետո 1 գիշեր թողնել սառը տեղ։
Հաջորդ օրը եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Կարելի է հետը մի քանի կորիզի միջուկ եփել, որպեսզի համը բուրավետ ստացվի։
loading...