Բաղադրամասեր

Խմորի համար ՝ 

4 հատ հատ ձու ,

1,5 բաժակ շաքարավազ ,

150 գրամ մարգարին կամ կարագ,

2 թեյի գդալ սոդա

2 ճաշի գդալ մեղր,

0,5 թեյի բաժակ ալյուր,

Միջուկի համար ՝ 

1,5 բաժակ ընկույզ,

50 գրամ կոնյակ,

0,5 բաժակ կաթ,

3 ճաշի գդալ մեղր,

Անհրաժեշտ է նաև

2 տուփ խտացրած կաթ

 

 

Պատրաստման եղանակը

Ձուն, շաքարավազև մարգարինը լավ խառնել։ 

15 րոպե պահեք գոլորշու վրա և ավելացրեք մեղրն ու սոդան, իսկ ալյուրը կամաց-կամաց ավելացրեք ալյուրը, որպեսզի ստացվի գրտնակվող խմոր։

Բաժանել 3 գնդի, գրտնակել և եփել թավայի երեսին։ Թավան յուղել և ալյուր ցանել։

Պատրաստենք միջուկը։

Ընկույզը մանր կտրատեք, ավելացրեք վարն կաթը, կոնյանկը և մեղրը։

Այդ զանգվածի վրա ավելացրեք նաև  նախօրոք եփած և մանր փշրած խմորի մեկ շերտը և լավ խառնեք։

 

Իսկ հետո խտացրած կաթը լցրեք ջրի մեջ և եռացրեք 2,5 ժամ, իսկ հետո քսեք տորթին։

Ստացվում է առաջին շերտի վրա քսեք եփած խտխցրած կաթը հետո միջուկը լցրեք առաջին շերտի վրա հավասարեցրեքլ։

Երկրորդ շերտի հակառակ կողմին խտացրած կաթը քսեք եվ դրեք միջուկը։

Առաջին շերտի վրա  ամբողջությամբ գլազուր լցրեք կամ էլ եփած խտխցրած կաթը քսեք մարսի վրա և վրան ընկույզ շարեք։

Բաղադրատոմսը տրամադրեց Արմանուշ Տոնոյանը։

 

 

 
loading...