Բաղադրամասեր

Խմորի համար ՝ 

4 հատ ձվի դեղնուց,

1 հատ ձու,

0,5 բաժակ շաքարավազ,

3 ճաշի գդալ թթվասեր,

100 գրամ սենյակային ջերմաստիճանի կարագ,

0,5 թեյի գդալ սոդա,

1 ճաշի գդալ քացախ,

200 գրամ ալյուր,

Բեզեի համար ՝ 

4 ձվի սպիտակուց

1 բաժակ շաքարավազ

Կրեմի համար ՝

Կարագ,

1 բանկա եփած խտացրած կաթ

 

 

 

Պատրաստման եղանակը

Ձուն, շաքարավազը և դեղնուցը լավ հարել ՝ հարիչով։

Այնուհետև կամաց-կամաց ավելացնել կարագը, թթվասերը, ալյուրը, քացախն ու սոդան։

Իսկ հետո պետք է պատրաստել բեզեն։

Սպիտակուցներն ու շաքարավազը հարեք հարիչով և բեզեն կիսեք 2 մասի։

Առաջինը սթվորականի պես թխել ջեռոցի մեջ, իսկ 2-րդ մասը շպիրոցով ձև տալ և թխել։

 

 

Իսկ հիմա արդեն պետք է պատրաստել կրեմը։

Կարագն ու խտացրած կաթը լավ հարել և վերջ։

Տորթը հեևյալ հերթականությամբ պատրաստեք։

Խմորի վրա լցրեք կրեմը, հետո լիստով բեզեն, այնուհետև կրեմը, խմորի մյուս շերտը, կրեմը և ձևավորված բեզեն։

loading...