Նախորդ անգամ անդրադարձանք, թե ինչպե՞ս են պատրաստում իշլի քյուֆթա և ներկայացրեցինք իշլի քյուֆթայի պատրաստման եղանակը ՝ սիրիահայերի բաղադրատոմսով։

 

 

Եվ մեր հարցման հենց ցանկացել էին այդ բաղադրատոմսոը, բայց մեր հետևորդների խնդրանքներին հետևելով ներկայացնում ենք նաև Պասուց տոլմայի պատրաստման եղանակը ՝ սիրիահայերի բաղադրատոմսով։

Բաղադրամասեր

 

Առողջ, բարակ և մեծ թթու կաղամբի լիստեր ՝ տոլման փաթաթելու համար

 

 

1 բաժակ ոսպ,

1 բաժակ կարմիր լոբի,

1 բաժակ ձավար,

1 բաժակ սիսեռ,

300 գրամ տոմատ ,

250 գրամ բուսական յուղ ,

2 հատ մեծ գլուխ սոխ,

1 փոքր փունջ մաղադանոս ,

1 փոքր փունջ համեմ,

Աղ, պղպեղը և այլ համեմուքներ ՝ ըստ ճաշակի,

Սիրիահայերը ավելացնում են նաև ՝ բահար, հոտավետ կարմիր պղպեղ

 

Պատրաստման եղանակը

 

Ջրի մեջ լցնել սիսեռն ու լոբիբ և այդպես թողնել 4-5 ժամ։

Հետո առանձին առանձին  եփել լոբին, ոսպը, սիսեռը։

Այնուհետև շատ զգուշությամբ այնպես խառնել իրար, որ բաղադրիչները առողջ մնան։

 

 

Սոխը մաքրել, մանր կտրատել և տապակել բուսական յուղի մեջ: Ավելացնել ձավարը, տապակել ևս 5 րոպե:

Ավելացնել խառնուրդը ապա 200 գրամ տոմատ:

Կանաչեղենը լվանալ և մանր կտրատել: Ավելացնել աղ, պղպեղ, համեմունքներ, լավ խառնել, հանել կրակից: Թողնել, որ սառչի:

Կաղամբի տերևները սառը ջրով լվանալուց հետո ՝ մեջը լցնել միջուկն ու փաթաթել։ Վրան ջուր լցրեք, մնացաց տոմատը, վերևից վրան ափսե դրեք և մարմանդ կրակով եփեք։

loading...