Բաղադրամասեր
6 կգ վարունգին ՝
1 լիտր 6% քացախ ,
200 գրամ աղ,
180 գրամ շաքարավազ,
2 գլուխ սխտոր,
18-20 հատ դափնու տերև,
կարմիր պղպեղ,
100 հատ ՝ մեխակ, սև հատիկավոր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Վարունգները լավ լվանալ և թողնել սառը ջրի մեջ 6-8 ժամ:
Վարունգները դասավորել բանկայի մեջ, ավելացնել համեմունքները:
Եռացած ջուր լցնել մինչև վարունգները ծածկվեն, կափարիչը փակել, թողնել մնա:
Ջուրը թափել:
Պատրաստել մարինադը. 1,5 լիտր ջուրը, քացախը, աղը, շաքարավազը խառնել:
Եռացնել, լցնել վարունգների վրա:
Կափարիչներով ծածկել և ստերիլիզացնել բանկաները եռացող ջրի մեջ 15-20 րոպե:
Որպեսզի վարունգները չփափկեն, անհրաժեշտ է փակելուց հետո սառեցնել բանկաները:
loading...