Բաղադրամասեր
սմբուկ – 3 հատ,
3 հատ սմբուկին ՝
70 գ ընկույզի միջուկ,
2 պճեղ սխտոր,
0,3 թ.գդ. համեմի սերմ,
աղացած կարմիր կծու պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի
կես փունջ թարմ համեմ,
կես ճ.գդ. ձիթապտղի յուղ,
խմելր սունելի ՝ ըստ ճաշակի,
աղ և պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի,
նռան հատիկներ:
Պատրաստման եղանակը
Սմբուկները լվանալ, չորացնել, պոչերը հեռացնել, ծակծկել և ձիթայուղ քսել վրան:
Ջեռոցի մեջ եփել, հանել:
Կիսել, գդալով հանել միջուկը և մանրացնել:
Կանաչին, ընկույզը, սխտորը մսաղացով կամ հավանգով մանրացնել, որ դառնա համասեռ զանգված:
Ընկույզը լցնել սմբուկի վրա, ավելացնել աղը և համեմունքները, խառնել:
Խառնել, դնել ամանի մեջ, զարդարել կանաչիով ու նռան հատիկներով:
loading...