Բաղադրամասեր
100 գ ոչխարի միս,
60 գ բրինձ,
25 գ հալած յուղ,
սոխ, աղ ըստ համի։
Պատրաստման եղանակը
Ոչխարի միսը լվանալ և մանր կտրատել։
Լայն կաթսայում յուղը հարել և ոչխարհի մանր կտևատած միսը տապակել, այնուհետև աղ անել, ավելացնել մանր կտրատած գլուխ սոխ և դարձյալ 3-5 րոպե տապակել։
Պատրաստի ոչխարի մսի վրա լցնել տաք ջուր և թողնել մինչև եռա։
Դրանից հետոլցնել ընտրած և թրջված բրինձ, կաթսան ծածկել, և քաշովին մարմանդ կրակի վրա եփել, մինչև պատրաստ լինելը։
loading...