Բաղադրամասեր

Խմորի համար

1200 գ ալյուր,

200 գ հալած յուղ,

15 գ դրոժ,

5 գ աղ,

400 գ ջուր։

Խորիզի համար

800 գ ալյուր,

400 գ շաքարի փոշի,

400 գ հալած յուղ։

 

 

Խմորը գրտնակելու համար 

100 գ ալյուր։

Խմորը շերտավորելու համար

200 գ հալած յուղ։

Երեսը քսելու համար 4 ձվի դեղնուց

Պատրաստման եղանակը

Խմոր պատրաստել անթթխմոր եղանակով,
ծածկել սրբիչով և ղնել 30-35 րոպե տաք տեղ։ 
Խորիզը պատրաստել «Կիրովականի գաթայի» ձևով։
Պատրաստի խմորը գցել ալյուր ցանած սեղանինք բաժանել մասերի (500 կամ 1000 գ)
գնդել և յուրաքանչյուր գունդը առանձին գրտնակել,

 


Հետո օխլավել 1,5—2 մմ հաստության շերտերի և վրան յուղ քսել։ 
Այնուհետև խմորի շերտը երկտակել,
նորից գրտնակել և յուղ քսել։ 
Այդ գործողությունը՝ կրկնել 4-5 անգամ։
Շերտավոր դրոժային խմորը փաթաթել գլանաձև և բաժանել 200 գրամանոց կտորների։ 
Խմորի յուրաքանչյուր գունդը գրտնակել և դարձնել կլոր բլիթԼ Բլիթի կենտրոնում գնել խորիզը 
(մոտավորապես 170 գ ծայրերը միացնել, նորից կլոր ձև տալ և նախշել, հաստությունը պետք է լինի 1,5- 2 սմ:
Գաթան դնել լուղ քսած թիթեղաթերթի վրա, կարը դեպի ցած, վրան քսել ձվի դեղնուց և մի քանի տեղ պատառաքաղով ծակել։
Գաթան թխել վառարանի տաք ջեռոցում 30—35 րոպե։

loading...