Բաղադրամասեր
150 գ հորթի միս,
20 գ հալած յուղ,
15 գ տոմատ-պյուրե,
15 գ գլուխ սոխ,
3 գ ալյուր,
25 գ կարմիր գինի,
աղ,
կարմիր պղպեղ,
սամիթ։
Պատրաստման եղանակը
Հորթի փափուկ միսը մանր կտրատել, յուղով տապակել, փոխադրել կաթսան և վրան ջուր լցնել այնդքան, որ միսը միայն ծածկվի։
Կաթսան փակել և միսը մարմանդ կրակիով խաշել մինչև պատրաստ լինելը։
Պատրաստել սոխարած, դրան ավելացնել տոմատ-պյուրե։
Ալյուրը յուղով բովել մինրը մուգ դարչնագույն դառնալը, բաց անել քիչ ջրով, որից հետո ավելացնել սոխարածը, աղ, կարմիր պղպեղ, տոմատ և թողնել մինչև ոչ եռա։
Պատրաստած տոմատի հյուսը լցնել մսի կտորների վրա, ավելացնել կարմիր գինի և 10-15 րոպե նորից շոգեխաշել։
Միսը մատուցել վրան սամիթ ցանած։
loading...