Բաղադրամասեր

1000 գ նապաստակին,

50 գ արաժան,

20 գ սոխ,

200 գ բանջարեղեն,

քացախ ըստ ճաշակի։

 

 

 

Պատրաստման եղանակը

Մաշկած, գլուխը և ոտիկները անջատած ամբողջական նապաստակը լավ լվանալ, որ վրան մազեր չմնան, դնել կավե ամանի մեջ,

վրան լցնել գինու քացախ, մանր կտրատել սոխ, ուրց, աղ և ջուր, այնքան, որ նապաստակը ծածկվի ստացված հյութով։

 

 

Դրանից հետո այդ բոլորը 6-8 ժամ դնել սառը տեղ։

Նապաստակը հյութից հանել, լվանալ, անցկացնել շամփուրների վրա, վրան յուղ քսել և խորովել թեժ կրակով, շուռումուռ տալով։

Պատրաստ լինելուց 3- 5 րոպե առաջ նապաստակին արաժան քլսե, որպեսզի հյութալի դառնա։

Մատուցելիս դնել սկուտեղի մեջ, զարդարել կտրտած թերաղի վարունգով կամ կորոված բանջարեղենով։

 

loading...