Բաղադրամասեր
1000 գ նապաստակին,
50 գ արաժան,
20 գ սոխ,
200 գ բանջարեղեն,
քացախ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը
Մաշկած, գլուխը և ոտիկները անջատած ամբողջական նապաստակը լավ լվանալ, որ վրան մազեր չմնան, դնել կավե ամանի մեջ,
վրան լցնել գինու քացախ, մանր կտրատել սոխ, ուրց, աղ և ջուր, այնքան, որ նապաստակը ծածկվի ստացված հյութով։
Դրանից հետո այդ բոլորը 6-8 ժամ դնել սառը տեղ։
Նապաստակը հյութից հանել, լվանալ, անցկացնել շամփուրների վրա, վրան յուղ քսել և խորովել թեժ կրակով, շուռումուռ տալով։
Պատրաստ լինելուց 3- 5 րոպե առաջ նապաստակին արաժան քլսե, որպեսզի հյութալի դառնա։
Մատուցելիս դնել սկուտեղի մեջ, զարդարել կտրտած թերաղի վարունգով կամ կորոված բանջարեղենով։
loading...