Բաղադրամասեր
12 հատ ձու,
300 գրամ շաքարավազ,
300 գրամ սերուցքային կարագ,
260 գրամ ալյուր,
300 գրամ կանեփ,
Գլազուրի համար ՝
Կրեմի համար ՝
300 գրամ շաքարավազ,
16 ձվի դեղնուց,
2 լ սերուցք,
1 ճաշի գդալ ալյուր,
2 նարնջի կեղև:
Պատրաստման եղանակը
Դեղնուցը սպիտակուցից առանձնացնել, կարագը հալեցնել, դեղնուցը շաքարավազի մի մասի հետ հարել, սպիտակուցը՝ մնացած շաքարավազի հետ։
Ալյուրն ու կանեփը միախառնել, բոլոր զանգվածները միացնել իրար։
Թխել 4 շերտ՝ 30-40 րոպե 170 աստիճանով։
Պատրաստել կրեմը: Դեղնուցը շաքարավազի հետ հարել, ավելացնել ալյուրը։ Սերուցքը հարել, ավելացնել նարնջի քերած կեղևը։ Եռացնել կրակին։
Սերուցքի մեջ լցնել դեղնուցը՝ թողնելով կրակին։
Քսել կրեմը, վերջում ավելացնել սերուցքով ու շոկոլադով պատրատսված գլազուրը։
loading...