Բաղադրամասեր
1 կգ ելակին՝
օղի կամ կոնյակ,
1,2 կգ շաքարավազ,
100 գ ջուր։
Պատրաստման եղանակը
Ելակը զգուշությամբ ընտրել, յուրաքանչյուր պտուղը ընկղմել կոնյակի կամ օղու մեջ, որից հետո հեռացնել պոչը։
Նախապատրաստած պտուղները լցնել ափսեն, վրան շաքար ավելացնել և 5-6 ժամ դնել հով տեղ։
Մնացած շաքարից օշարակ եփել։
Պատրաստի օշարակը վերցնել կրակի վրայից, մեջը լցնել պտուղները, հյութի հետ միասին, զգուշությամբ թափահարել, որպեսզի պտուղները ընկղմվեն օշարակի մեջ և մարմանդ կրակով եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Եփելու վերջում մուրաբայի քափը քաշել։
loading...