Ցավոք այսօր շատ լուրեր է տարածված, որ խանութում վաճառվող մեղրաբլիթները ունեն անհայտ ծագում կամ պատրաստված են հին տորթերի խմորներից։

Խուսափելու համար առաջարկում ենք պատրաստել տնային պայմաններում։

Ստացվում են ավելի համեղ։

 

Բաղադրամասեր

340 մլ մածուն,

1 բաժակ շաքարավազ,

2 հատ ձվի դեղնուց,

1 սպիտակուց,

1 ճ/գ մեղր,

3 ճ/գ բուսայուղ,

1 թ/գ սոդա,

Ալյուր 3-4 բաժակ,

Վրան պատելու համար

Ձվի 1 սպիտակուց,

Շաքարավազ – 4 ճ/գ։

 

 

Պատրաստման եղանակը

Առանձնացնել 1 ձվի սպիտակուցը:

Այն հետո պետք է գալու:

Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել մեղրը և կեֆիրը:

Ալյուրը խառնել սոդայի հետ:

Աստիճանաբար միացնել բոլոր բաղադրիչները:

Պետք է ստացվի բավականին պինդ խմոր:

Սեղանի վրա բացել խմորը մոտ 1 սմ հաստության:

 

 

Բաժակով ձևավորել մեղրաբլիթները և շարել պերգամենտով պատած տապակի վրա:

Թխել նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե:

3 ճ/գ շաքարավազը հարել նախօրոք այն կողմ դրած սպիտակուցով:

Ստացված պոմադկայով պատել մեղրաբլիթները:

Դա պետք է անել շատ արագ, քանի դեռ մեղրաբլիթները չեն սառչել:

Պոմադկայով պատելուց հետո թխել ևս 10 րոպե:

loading...