Բաղադրամասեր

200 գ սպիտակ աղացած ձավարին (բլղուր)՝

1,5 պոմիդոր,

1,5 հատ կիտրոն ,

ձեթ,

250 գ կանաչեղեն (մաղադանոս, մառոլ և սամիթ),

Աղը, սև պղպեղը՝ ըստ ճաշակի:

 

 

Պատրաստման եղանակը

Բլղուրը թրջել այնքան ջրով, որ լավ խոնավանա ու թասի տակ աննշան ջուր մնա:

Մանր կտրտել կանաչիները:

Մեկ ժամ անց, երբ բլղուրի հատիկներն արդեն ներծծվում են ջրով, կտրատած կանաչիները լցնել բլղուրի վրա:

 

 

Ավելացնել կտրտած պոմիդոր, աղ, սև պղպեղ և ձեթ:

Այնուհետև այդ ամբողջ զանգվածի վրա ճզմել 1 կիտրոնի հյութ և լավ խառնել:

Մատուցել մառոլով կամ խաղողի մատղաշ տերևներով:

Ուշադրություն

Թաբուլեի հայրենիքը Լիբանանն և Սիրիան են, սակայն այս բաղադրատոմսը տրամադրվել է վրացի խոհարարի կողմից, այս եղանակով են պատրաստում Վրաստանում։

loading...