Շատ է խոսվում խնձորի քացախի օգտակարության մասին։ Այսօր կնշենք նրա օգտակար հատկությունները, ինչպես նաև խնձորի քացախի պատրաստման եղանակը։
Նախ հավելենք, որ խնձորի քացախը օգտակար է ինչպես արտաքին և կոսմետիկ խնդիրներից ազատվելու համար, այնպես էլ ՝ ներքին օրգանների առողջության համար։
Խնձորի քացախի պարբերական օգտագործումը կվերացնի բոլոր տոքսինները դեմքի մաշկից՝ կանխելով մաշկային հետագա խնդիրները: Խնձորի քացախը վերացնում է դեմքի պզուկները, ոչ ցանկալի գոյացությունները։
Պարզապես խնձորի քացախով լվացեք այդ հատվածները։ Խնձորի քացախը վերացնում է մկանային և մեջքի ցավերը։ Հավասարաչափ քանակով խառնեք քացախն ու ջուրը:
Ստացված խառնուրդով թրջոցը դրեք վնասված հատվածին, միայն թե ուշադիր եղեք. կտրված մաշկը կարող է մի փոքր այրել:
Խնձորի քացախը կարող է օգնել մարսողության խնդիրներ ունեցողներին:
Խառնեք մեկ կամ երկու թեյի գդալ քացախը մեկ բաժակ տաք ջրի հետ, ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ մեղր ու դանդաղ խմեք:
Սակայն այսքան օգտակարության հետ մեկտեղ խնձորի քացախը ունի լուրջ հակացուցումներ։ Դրանց մասին կարող եք կարդալ այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9679 ։
Իսկ ինչպե՞ս պատրաստել խնձորի քացախ։
Բաղադրամասեր
խնձոր - 1 կգ,
ջուր - 1,25 լ,
մեղր - 125 գր (կամ շաքարավազ),
շաքարավազ - 100 գր (յուրաքանչյուր 1 լ հեղուկի համար),
սպիտակ հաց - 50 գր
Շարունակությունը կարդացեք այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9683