Շատ է խոսվում խնձորի քացախի օգտակարության մասին։ Այսօր կնշենք նրա օգտակար հատկությունները, ինչպես նաև խնձորի քացախի պատրաստման եղանակը։

 

 

Նախ հավելենք, որ խնձորի քացախը օգտակար է ինչպես արտաքին և կոսմետիկ խնդիրներից ազատվելու համար, այնպես էլ ՝ ներքին օրգանների առողջության համար։ 

 

Խնձորի քացախի պարբերական օգտագործումը կվերացնի բոլոր տոքսինները դեմքի մաշկից՝ կանխելով մաշկային հետագա խնդիրները: Խնձորի քացախը վերացնում է դեմքի պզուկները, ոչ ցանկալի գոյացությունները։ 

Պարզապես խնձորի քացախով լվացեք այդ հատվածները։ Խնձորի քացախը վերացնում է մկանային և մեջքի ցավերը։ Հավասարաչափ քանակով խառնեք քացախն ու ջուրը: 

Ստացված խառնուրդով թրջոցը դրեք վնասված հատվածին, միայն թե ուշադիր եղեք. կտրված մաշկը կարող է մի փոքր այրել: 

Խնձորի քացախը կարող է օգնել մարսողության խնդիրներ ունեցողներին: 

 

 

Խառնեք մեկ կամ երկու թեյի գդալ քացախը մեկ բաժակ տաք ջրի հետ, ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ մեղր ու դանդաղ խմեք: 

Սակայն այսքան օգտակարության հետ մեկտեղ խնձորի քացախը ունի լուրջ հակացուցումներ։ Դրանց մասին կարող եք կարդալ այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9679 ։

Իսկ ինչպե՞ս պատրաստել խնձորի քացախ։

 

Բաղադրամասեր

խնձոր - 1 կգ, 

ջուր - 1,25 լ, 

մեղր - 125 գր (կամ շաքարավազ), 

շաքարավազ - 100 գր (յուրաքանչյուր 1 լ հեղուկի համար), 

սպիտակ հաց - 50 գր

 

Շարունակությունը կարդացեք այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9683

 

loading...