Սեզոնային բանջարեղեննորվ պատրաստված ուտեստները միշտ համեղ են և շատ օգտակար, քանի որ հիմնականում պատրաստվում ենք թարմ մթերքներով։

Այսօր կպատրաստենք դդմիկով բլիթներ, որոնք համեղ են և հալչում են բերանում։

 

Բաղադրամասեր

2 հատ դդմիկ,

2 հատ ձու,

2 բաժակ կաթ,

2/3 բաժակ ալյուր,

1 թեյի գդալ աղ,

սև աղացած պղպեղ,

ձեթ,

Միջուկի համար՝

4 ճաշի գդալ մայոնեզ,

4 ճաշի գդալ թթվասեր,

4 գլուխ սխտոր,

թարմ սամիթ։

 

 

Պատրաստման եղանակը

Դդմիկները լվանալ, մաքրել և քերել մանր քերիչի վրա։

Ավելացնել ձու,աղ և պղպեղ և խառնել։

Ավելացնել կաթ և խառնել։

Մաս մաս լցնել ալյուրը։

Պետք է ստացվի ոչ պինդ խմոր բլիթների համար։

Եթե խմորը լինի շատ պինդ, բլիթները կլինեն շատ հաստ և կկոտրվեն շրջելու համար։

Բլիթները տապակել ավելացնով մի փոքր ձեթ, տապակել 2 կոմից, մինչ ոսկեգույն դառնալը։

Միջուկի համար խառնել մայոնեզը, թթվասերը, մանր կտրատած սամիթը և սեխմած սխտորը։

Քսել բլիթների վրա բարակ շերտով և փաթատել։

Համեղ և բուրավետ բլիթները պատրաստ են։

 

 
loading...