Շատ յուրահատուկ համ ունի թթվասերով պատրաստված բիսկվիտը, տարբերվում է իր փափուկ կառուցվածքով։

Պետք է պարտադիր փորձել։

 

 

Բաղադրամասեր

100 գ թթվասեր,

1 ճաշի գդալ կակաո,

1/5 ճաշի գդալ քացախ,

1 հատ ձու,

1/2 թեյի գդալ սոդա,

1/2 բաժակ շաքարավազ,

½ տարրա խտացրած կաթ,

0,75 բաժակ ալյուր։

 

 

Պատրաստման եղանակը

Թթվասերը, ձվերը, շաքարավազը, խտացրած կաթը և կակաոն խառնել տարրայի մեջ։

Ավելացնել սոդա, քաղախի մեջ խառնած, այնուհետև ալյուր։

Բոլորը խառնել և թխել շերտերը։

Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան, դնել խմորը, ջերմաստիճանը իջացնել 180 աստիճանի և թխել 30-40 րոպե։

loading...