Վրացական խոհանոցը աչքի է ընկնում մսի և կծու համերի համադրությամբ, անձամբ ես շատ եմ սիրում և ամեն հարմար առիթին պատրաստում եմ մի որևէ ուտեստ։

Այսօր կպատրաստենք չախոբիլի։

 

 

Բաղադրամասեր

Կես կգ հավի մսին՝

250 գ լոլիկ,

40 գ քացախ,

ձիթայուղ,

15 գ սոխ,

աղը, պղպեղը, մաղադանոսը,

սխտորը՝ ըստ ճաշակի։

 

 

Պատրաստման եղանակը

Հավի միսը լվանալ և կտրել ոչ մեծ կտորներով:

Սոխը կտրել, դնել կաթսայի մեջ , ավելացնել արևածաղկի ձեթ և շոգեխաշել ցածր ջերմության տակ մինչև տապակվի:

 

 

Սոխի վրա ավելացնել հավի միսը, աղը, պղպեղը, մանր շերտերով կտրտած լոլիկը, սխտորը, քացախը, մի փոքր քանակությամբ ջուր (կամ արգանակ):

Փակել կաթսայի բերանը և թողնել շագեխաշվի մինչև պատրաստ լինելը:

loading...