Թթու լավաշը շատ օգտակար և համեղ տարբերակ է մրգերը չորացնելու համար։
Պահելը շատ հեշտ է և ձմռան համար կարող է շատ լավ վիտամինային հավելում լինել։
Բաղադրամասեր
4 հատ խնձոր,
12 հատ սալոր։
Պատրաստման եղանակը
Մաքրում և կտրատում ենք սալորն ու կեղևահանված խնձորը:
Հարում ենք բլենդերով կամ աղում:
Ստացված պյուրեանման զանգվածը 1 սմ հաստության շերտով քսում ենք պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա:
Տեղափոխում ենք ձևամանը 150 աստիճան տաքացրած ջեռոց 20 րոպեով:
Թթու լավաշի ջեռոցում մնալու ողջ ընթացքում հարկավոր է ջեռոցի դուռը բաց թողնել:
Պատրաստի թթու լավաշը զգուշորեն առանձնացնում ենք պերգամենտային թղթից:
Եթե թուղթը դժվարությամբ է պոկվում, ապա հարկավոր է թթու լավաշը մի փոքր էլ չորացնել ջեռոցում:
Պատրաստի թթու լավաշը կտրատում ենք երկար շերտերով և փաթաթում ռուլետի նման: