Բաղադրամասեր
սխտոր - 2 պճեղ,
մաղադանոս - 1 փունջ,
ձու - 2 հատ,
պաքսիմատ -6 ճգ,
տավարի միս - 600 գր,
սոխ- 1 գլուխ,
աղ, սև պղպեղ,
սոուս - 6 ճգ,
քունջութի սերմ- 2 ճգ,
վարունգ - 2 հատ:
Պատրաստման եղանակը
Թասի մեջ դնել տավարի աղացած միսը, ավելացնել շատ մանր կտրատած սոխը, մաղադանոսը, սխտորը, պաքսիմատը, վրան ձու ջարդել, համեմել աղ ու պղպեղներով, լավ հունցել:
Ջեռոցը միացնել 180 աստիճան, թողնել տաքանա:
Ջեռոցի տապակի մեջ յուղաթուղթ փռել:
Զանգվածից մսագնդեր ձևավորել, շարել տապակի մեջ, 15 րոպեով դնել ջեռոցը, որպեսզի դրանք կեղև կապեն, ապա հանել ջեռոցից, վրձինով տերիյակի սոուս քսել, քունջութ շաղ տալ, 7-10 րոպեով նորից դնել ջեռոցը:
Վարունգը կլոր կամ էլիպսաձև կտրել, շարել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան մսագունդ դնել, բամբուկե չոփիկ խրել:
loading...