Բաղադրամասեր

1 կգ հավի թևիկներ (առանց կաշվի և ոսկորների),

1,5 թեյի գդալ կծու պղպեղ,

1 թեյի գդալ աղացած չաման,

3/4 թեյի գդալ սամիթի սերմեր,

1,5 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ ,

150 մլ ջուր,

 

 

80 մլ սոյա,

140 մլ մուրաբա կամ ջեմ (կարմիր հաղարջ) ,

1 կիտրոն ,

1,5 ճաշի գդալ ոչ սուր մանանեխ,

1 թեյի գդալ ուրցի տերևներ,

աղ եւ պղպեղ։

Պատրաստման եղանակը

Թևիկները պատում ենք աղով, պղպեղով, չամանով և սամիթով:

Այն դնում ենք փայլաթիթեղի մեջ և թողնում ենք 4 - 5 ժամ:

 

 

Դնում ենք ջեռոցում 200 աստիճան C:

Ավելացնել սոյա, ջեմ, ջուր, կիտրոնի հյութ և ուրց, աղ և պղպեղ:

Թողնել 30-35 րոպե, կամ մինչեւ եփի:

loading...