Բաղադրամասեր
1 կգ հավի թևիկներ (առանց կաշվի և ոսկորների),
1,5 թեյի գդալ կծու պղպեղ,
1 թեյի գդալ աղացած չաման,
3/4 թեյի գդալ սամիթի սերմեր,
1,5 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ ,
150 մլ ջուր,
80 մլ սոյա,
140 մլ մուրաբա կամ ջեմ (կարմիր հաղարջ) ,
1 կիտրոն ,
1,5 ճաշի գդալ ոչ սուր մանանեխ,
1 թեյի գդալ ուրցի տերևներ,
աղ եւ պղպեղ։
Պատրաստման եղանակը
Թևիկները պատում ենք աղով, պղպեղով, չամանով և սամիթով:
Այն դնում ենք փայլաթիթեղի մեջ և թողնում ենք 4 - 5 ժամ:
Դնում ենք ջեռոցում 200 աստիճան C:
Ավելացնել սոյա, ջեմ, ջուր, կիտրոնի հյութ և ուրց, աղ և պղպեղ:
Թողնել 30-35 րոպե, կամ մինչեւ եփի:
loading...