Բաղադրամասեր

300 մլ կաթ,

35 գ մարգարին,

3/4 թ․գ աղ,

5 բաժակ ցորենի ալյուր,

2,5 գլուխ սոխ,

420 գ մսի ֆարշ,

250 գ յուղ,

1 փունջ կանաչի։

 

Պատրաստման եղանակը

Խմորի համար կաթը, հալած մարգարինը և աղը խառնել իրար, դանդաղ ավելացնել ալյուր, այնքան քանի դեռ խմորը չկպչի ձեռքերին։

Խմորը թողնել 20 ր հանգստանա՝ ափսեի տակ։ Դա պետք է նրա համար, որպեսզի այն չչորանա։

Խմորը կտրտել փոքր կտորների և գրտնակել։

Ֆարշ։ տավարի և հորթի մսի խառնուրդին ավելացնել սոխ, 400 գրամ ֆարշին 2 սողի գլուղ։

Ըստ ճաշակի կարելի է ավելցնել կանաչի, աղ և սև պղպեղ։

 

 

Ֆարշը բացել ջրով։

Դա ավելի հյութալի կդարձնի:

ֆարշը դնել գրտնակով բացաց խմորի մեջտեղի մասում, ուշադիր եղեք որ միսը և ջուրը անկուներում չլինեն։

Գեղեցկության համար չեբուրեկիին տալ կիսալուսնի ձև։

 

 

Խորի ամանի մեջ լցնել ձեթ, ձեթը պետք լինի շատ, ինչպես ֆրի պատրաստելու ժամանակ, հասցնել եռման։

Չեբուրեկին եփվում է արագ։

Պետք չէ երկար պահել, որպեսզի շատ ձեթ չներծծի։

Մատուցել տաք վիճակում։

 

loading...