Երբ հիվանդանում ենք առաջինը ուրցով թեյի մասին ենք հիշում։ Իմացեք, թե ինչ է տեղի ունենում ձեր օրգանիզմում, երբ ուրցով թեյ եք խմում։
Ուրցից պատրաստված թեյը չափազանց օգտակար է ամբողջ օրգանիզմի համար: Բայց ուրցը իր օգտակար հատկությունները կկորցնի, եթե այն մետաղյա տարայի մեջ պատրաստեք։ Այն պետք է պատրաստեք ճենապակյա տարայի մեջ։
Ուրցը խորհուրդ է տրվում բրոնխիտի, ասթմայի դեպքում: Ուրցի բաղադրության մեջ մտնող դուբիլային տարրերն ունեն արյունահոսությունը դադարեցնող, ցավազրկող և հակաբորբոքային ազդեցություն:
Ֆիտոնցիդները խթանում են էնդոկրին համակարգի աշխատանքն ու լավացնում են ինքնազգացողությունը:
Ուրցը ունի հակասնկային հատկություններ։ Ուրցը հիանալի քնաբեր է բոլոր նրանց համար, ովքեր անքնությամբ են տառապում։
Այս օգտակար հատկությունների հետ մեկ տեղ, ուրցը ունի նաև հակացուցումներ։ Ուրց չպետք է օգտագործեն հղիները, խոցային, վահանաձև գեղձի, երիկամների ու լյարդի հիվանդություններ ունեցողները