Բաղադրամասեր

1.5 կգ տավարի մսին ՝

700գ յուղոտ միս,

470 գ գլուխ սոխ,

5-6 հատ սմբուկ,

6 հատ լոլիկ,

1,5 գլուխ կաղամբ,

6 հատ պղպեղ,

1 փունջ համեմ,

 

 

սամիթ,մաղադանոս, ռեհան,

կլոր բրինձ – 2/3 բաժակ,

աղ, սև աղացած պղպեղ,

6 ճ․գ տոմատի մածուկ։

Պատրաստման եղանակը

Միսը աղալ: Կանաչին, սոխը մաքրել, լվանալ, աղալ ևխառնել մսին, աղ, պղպեղ ցանել:

Բրինձը լվանալ, խառնել մսին: Եթե միսը բավականաչափ յուղոտ չէ, մի քիչ յուղ կամ կարագ ավելացնել:

Սմբուկը լվանալ, կոթը հեռացնել, միջուկը զգուշորեն հանել, փորել: Պղպեղի վերին մասը կափարիչի պես կտրել, սերմերը հանել: Լոլիկը նույնպես փորել:

 

 

Կաղամբի թերթերը աղաջրում կիսաեփ անել: Մսով լցոնել փորած լոլիկները, պղպեղները, սմբուկները: Մնացած միսը փաթաթել կաղամբի թերթերով:

Կաթսայի մեջ իրար շատ մոտ շարել լցոնած բանջարեղենն այնպես, որ դատակ տարածություն գրեթե չմնա: Վրան լցնել ջրով բացած տոմատի մածուկը, ափսեով ծածկել, եփել մարմանդ կրակի վրա:

loading...